Get Adobe Flash player

Mjesečna Arhiva: listopad 2017

Saziv za 3. sjednicu Općinskog vijeća Općine Končanica

Koja će se održati 31. listopada 2017. godine. Materijale za sjednicu možete preuzeti ovdje:

Saziv Za 3  Sjednicu Sa Materijalima
Saziv Za 3 Sjednicu Sa Materijalima
Saziv-za-3.-sjednicu-sa-materijalima.pdf
1.9 MiB
52 Downloads
Details
Polugodišnji Izvještaj Proračuna Za 2017  Godinu I Zamolba Marije Laslo
Polugodišnji Izvještaj Proračuna Za 2017 Godinu I Zamolba Marije Laslo
Polugodisnji-izvjestaj-Proracuna-za-2017.-godinu-i-zamolba-Marije-Laslo_2.pdf
5.9 MiB
55 Downloads
Details

Obavijest o sabirnoj akciji

ČEŠKA OSNOVNA ŠKOLA JOSIPA RUŽIČKE  KONČANICA

KONČANICA 258

 

O B A V I J E S T   O

S A B I R N O J   A K C I J I

 

     U petak  27.10.2017. u 12 sati  škola će provoditi sabirnu akciju – „ Solidarnost na djelu 2017.“ za potrebe Crvenog križa, školske i vrtićke kuhinje.

     Prikupljat će se krumpir, kupus, mrkva, crveni luk, kukuruz u klipu, pšenica i novac.

     U sklopu sabirne akcije škola će skupljati i stari papir.

     Ako ćete podržati ovu akciju, svoje priloge  iznesite ispred kuće do 12 sati, a naši učenici zajedno s djelatnicima škole će se pobrinuti za ostalo.

 

     Učenici naše škole i djeca polaznici vrtića biti će Vam zahvalni ako svojim dobrovoljnim prilogom pomognete ovu akciju.                                                                                            

 

                            Učenici i zaposlenici Škole

Općina Končanica poziva građanke i građane da sudjeluju u kreiranju proračuna za 2018. godinu

Sudjelovanje građana u planiranju i donošenju proračuna važno je kako bi se sredstva proračunskih rashoda već u fazi planiranja usmjerila na projekte i programe koji su u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni s potrebama i iskazanim stavovima građana. 

Općina Končanica poziva građane da se ispunjavanjem objavljenih obrazaca za sudjelovanje, svojim prijedlozima i komentarima uključe u planiranje proračuna za iduću godinu. 

Navedite koje projekte želite vidjeti realizirane na području Općine – u svih sedam naselja, te koje radove smatrate važnima.

Želimo čuti Vaše prijedloge i komentare jer su upravo oni najbolji pokazatelji toga što je potrebno u našoj Općini. 

Svoje ideje i prijedloge molimo Vas dostavite u Općinu Končanica, Jedinstveni upravni odjel, Končanica 260, 43505 Končanica ili putem elektronske pošte na adresu opcina.koncanica@bj.t-com.hr,  najkasnije do 3. studenog 2017. godine. 

Molimo Vas da prijedloge dostavljate isključivo na propisanom Obrazac za prijedloge koji možete preuzeti ovdje:

Obrazac-za-prijedloge-proracun
Obrazac-za-prijedloge-proracun
obrazac-za-prijedloge-proracun.doc
35.5 KiB
34 Downloads
Details

I. Radni sastanak radne skupine za izradu strategije razvoja Općine Končanica

Dana 18. listopada 2017. godine u općinskoj vijećnici Općine Končanica održan je 1. sastanak Radne skupine za izradu Strategije razvoja Općine Končanica za razdoblje do 2020. Cilj sastanka bio je definirati početnu viziju i glavne potencijale razvoja Općine Končanica, te informirati članove Radne skupine o svrsi i metodologiji izrade Strategije kao i o njihovoj ulozi u cjelokupnom procesu.

Ovim sastankom službeno je započela izrada Strategije – dokumenta koji na jednom mjestu analizira stanje razvoja i predlaže razvojne pravce za sve ključne sektore razvoja Općine sukladno metodologiji i praksi koja se koristi kod izrade strateških dokumenata u Europskoj uniji. 

Premda sadašnji zakonski okvir određuje da svaka jedinica lokalne samouprave treba imati razvojnu strategiju, neophodno je da takvu  Strategiju ima i Općina Končanica. Osim što je razvojna strategija preduvjet za financiranje razvojnih projekata iz fondova EU u programskom razdoblju 2014.-2020., ona je ponajprije ključno sredstvo u upravljanju lokalnim razvojem. 

Sastanak je vodila gospođa Senka Vranić, direktorica „Sintagme“, konzultantske tvtke s više od 13 godina iskustva u projektnom i strateškom planiranju, kojoj je povjerena cjelokupna izrada ovog strateškog dokumenta. Sastanku je nazočilo 18 članova radne skupine – predstavnika lokalne vlasti, te gospodarskog i društvenog sektora s područja Općine. Članovi radne skupine aktivno će sudjelovati u svim fazama izrade Strategije, od analize početnog stanja, definiranja razvojnih problema i potencijala Općine, do utvrđivanja razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera nužnih za provedbu Strategije.

Obzirom na brojne neiskorištene prirodne, kulturne i gospodarske potencijale Općine Končanica, te obzirom da do danas strateški program razvoja Općine nije postojao, izrada i donošenje Strategije razvoja Općine Končanica ima ključnu ulogu u daljnjem upravljanju razvojem. Sukladno dinamici izrade strateškog dokumenta, plan je da se Strategija razvoja Općine Končanica za razdoblje do 2020. izradi do kraja 2017. godine.


Vatrogasna vježba VZO Končanica

Danas je u sklopu Vatrogasne Zajednice Općine Končanica održana pokazna vježba gašenja požara u kojoj su učestvovali vatrogasci iz DVD-a Šuplje Lipe, Daruvarskog Brestovca i Končanice te civilne zaštite. Vježba je održana preko puta groblja u Končanici, nakon koje su se vatrogasci družili u prostorijama vatrogasnog doma u Končanici.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.