Menu Close

Projekt “OPGovi Hrvatske” – Hrvatska zajednica županija i udruga Inovativni projekti

Dostavljamo Vam priopćenje vezano za projekt “OPGovi Hrvatske”, a kojeg provodi udruga Inovativni projekti iz Rijeke i Hrvatska zajednica županija.

Radi se o web platformi kojoj je za cilj obuhvatiti svih 162.966 OPG-ova na području 20 županija i Grada Zagreba. Na njoj sustavno radimo proteklih godinu dana, a možete ju pregledati na sljedećoj poveznici:

www.opgovi.hr.

Temeljna svrha ove platforme je samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG. Nažalost, velika većina OPG-ova ne posjeduje vlastitu web stranicu putem koje bi na osobniji način predstavila rad svoje obitelji. Sada će to moći napraviti.

 

Od dodatnog sadržaja na platformi moći će se pronaći aktualni natječaji od lokalne, preko regionalne i nacionalne pa sve do europske razine.

Nadalje, u info kutku će biti svi relevantni dokumenti za OPG-ove, a odnose se na osnivanje, izvještavanje, umrežavanje i slično. Ukratko – polazišno i centralno mjesto svih hrvatskih OPG-ova.

 

Što se tiče korisnika njihovih usluga, tj. svih građana, oni će jednostavno prema županijama, gradovima, općinama i kategorijama moći pretraživati platformu kako se ona bude nadopunjavala. Također, bitno je za napomenuti da mi nećemo unositi samostalno podatke o OPG-ovima. Ipak, radi se o osobnim podatcima, a svrha platforme je da svako gospodarstvo samostalno izrađuje i uređuje svoju stranicu koju na koncu može istaknuti i na vizitkama. Primjera radi, objavili smo po jedan OPG iz svake županije, a oni su bili finalisti izbora najboljeg OPG-a “Zlata vrijedan” 2019. godine.

 

U prilogu možete preuzeti:

  1. Obavijest –

    Obavijest-OPGovi Hrvatske (450.0 KiB)

  2. Upute za registraciju OPG-a –

    Upute Za Registraciju OPG-a (1.5 MiB)

  3. Prikaz primjera web stranice OPG-a na različitim uređajim
  4. logotip projekta

Za kraj bi napomenuli da se radi o neprofitnom projektu dviju neprofitnih organizacija, odnosno da je on u potpunosti besplatan za sve korisnike.

Zvonko Bumber, voditelj projekta
Udruga “Inovativni projekti” (INO-PRO)
Kampanja 21, Rijeka
www.ino-pro.hr; info@ino-pro.hr
Skip to content