Menu Close

Svibanj, mjesec pun različitih aktivnosti za umirovljenike

Svibanj je bio mjesec pun različitih aktivnosti za umirovljenike. Umirovljenici su se posebno oduševili radionicama lončarstva gdje su se okušali u svojim kreativnim sposobnostima i testirali svoju preciznost u izradi predmeta na način s kojim se do sada nisu susretali. Naročito im je bilo zanimljivo izrađivati posude na lončarskom kolu koji je nabavljen u sklopu projekta Zlatna dob Općine Končanica za potrebe radionica lončarstva. U planu je izrada suvenira i ukrasa koji će poslužiti kao pokloni prijateljskim Maticama iz drugih gradova prilikom posjeta i druženja. S radionicama lončarstva će se nastaviti najesen kada će se izrađivati satovi i božićni ukrasi.

Oduševljenje umirovljenika se nastavlja na kreativnim radionicama na kojima se izrađuju ogrlice, narukvice i krunice. U planu je tijekom lipnja izrada broševa i učenje tehnike izrade tapiserije. Kreativne radionice nastavljaju se najesen kada će se krenuti sa izradom drvenih ukrasa i igračaka. Svibanj je bio također i poučan. Doktorica Nataša Lončar je održala predavanje na kojemu se učilo kako očuvati svoje zdravlje. Krajem lipnja doktorica će održati svoje zadnje predavanje u sklopu projekta u kojemu će se osvrnuti na temu pojave raka i tumora te nakon predavanja umirovljenici će moći postavljati pitanja i osvrnuti se komentarima na samo predavanje. Umirovljenici nastavljaju sa digitalnim opismenjavanjem pa se tako petkom nalaze u prostorijama ČOŠ J. Ružičke gdje od 15h imaju radionice e-građanin u svakodnevnoj službi umirovljenika a započeli su i sa radionicama pametne igre na pametnoj ploči gdje će jedna od tih radionica biti 30. lipnja te još dvije u srpnju. Kako se bliži ljetni period umirovljenici su pod vodstvom Drahuške Bakunić održali dvije radionice zdrave prehrane i izrade zdravih napitaka. Kuhali su laganu juhu s povrćem i radili zdrave napitke od voća. Zadnje dvije radionice zdrave hrane i zdravih napitaka će se održati 16.6. u prostorijama Matice umirovljenika s početkom u 12 sati. Ozbiljno se započelo s pripremom za ljetni period pa ovom prilikom najavljujemo vježbe gimnastike i istezanja koje će se održati 18.6. i 25.6. u dvorani ČOŠ J. Ružičke s početkom u 19 sati.

Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite na aktivnostima koje se provode a detaljan plan aktivnosti za lipanj možete preuzeti na sljedećem linku: https://www.koncanica.hr/poziv-umirovljenicima-na-besplatne-radionice/


Skip to content