Menu Close

Završna konferencija projekta „Zaželi bolje sutra“

Dana 05. studeni 2021. godine održana je završna konferencija projekta „Zaželi bolje sutra“ iz programa zapošljavanja žena „Zaželi“ kojeg provodi Općina Končanica s partnerima na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati projekta. Završnoj konferenciji nazočili su partneri projekta, zaposlene žene te ostali uzvanici. Vrijednost projekta je 1.828.750,00 kuna, financira ga Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projektom su ostvareni zadani ciljevi:
– zaposlene su 22 teže zapošljive žene i na razdoblje od dvanaest mjeseci – osposobljeno je 13 žena za gerontodomaćicu a 2 za računalnog operatera – postignuta je socijalna uključenost 141 krajnjeg korisnika – podijeljeno je 1.473 paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.
Žene su pružale pomoć u dostavi namirnica i lijekova, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o osobnoj higijeni, socijalnoj integraciji. Svojim su radom i aktivnostima poboljšali vlastite prilike ali i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt je uspješno priveden kraju uz postignute brojne rezultate.Skip to content