Menu Close

Završna konferencija

U četvrtak, 9. ožujka 2023. godine održana je Završna konferencija projekta „Zaželi bolje sutra – faza III“.

Nositelj projekta je Općina Končanica, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za socijalnu skrb Daruvar.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.) a dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.235.100,00 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Kroz projekt je zaposleno 25 žena pripadnica ciljane ranjive skupine koje su pružale potrebnu pomoć i podršku za 167 krajnja korisnika. Svaki mjesec, korisnicima je isporučen paket higijenskih potrepština, pa je tako u 6 mjeseci isporučeno ukupno 4 411 paketa.

Žene su radile od rujna 2022. godine do kraja veljače 2023. godine što je vrlo brzo prošlo, kako zaposlenim ženama, tako i krajnjim korisnicima koji su se naviknuli na pomoć žena koje su ih svakodnevno obilazile.

Projekt je uspješno priveden kraju. Ostvareni su svi ciljevi projekta, a ono što je najbitnije, korisnici su zadovoljni i sretni s pruženom pomoći i dobivenim paketima.


Skip to content