Menu Close

Javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak

Poštovani građani,

pozivamo vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Prijedloga Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak.

Dokument je moguće pogledati ovdje na linku e-Savjetovanje i u upravi Općine Končanica, Končanica 260.

Tema savjetovanja: Donošenje Prijedloga Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak

Opis savjetovanja: Javno savjetovanje provodi se u cilju donošenja Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak (u daljnjem tekstu: Prijedlog odluke) sukladno članku 19.a stavku 1. Zakona o porezu na dohodak (Narodne novine 115/16, 106/18, 121/19, 32/20, 138/20, 151/22 i 114/23) koji propisuje da predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave svojom odlukom određuje visinu poreznih stopa za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak. Nadalje, temelj za donošenje Prijedloga odluke je i članak 31. Statuta Općine Končanica („Službeni glasnik Općine Končanica“, broj 1/21) kojim je propisano da Općinsko vijeće donosi odluke i druge opće akte koji su mu stavljeni u djelokrug zakonom i podzakonskim aktima.

Pozivamo zainteresiranu javnost, ukoliko smatra da ima potrebe, na sudjelovanje u donošenju Prijedloga odluke.
Primjedbe i prijedlozi upućuju se na adresu elektroničke pošte: opcina@koncanica.hr ili poštom na adresu Općine Končanica, Končanica 260, 43 505 Končanica

Savjetovanje je otvoreno od 16. listopada do 15. studenoga 2023. godine.

Napomena: Nakon završetka savjetovanja objavit će se Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanje s razlozima za prihvaćanje i moguće neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.


Dokumente možete preuzeti ovdje:

NameSizeHits
NameSizeHits
Nacrt Prijedloga Odluke O Visini Poreznih Stopa Poreza Na Dohodak135.5 KiB22
OBRAZAC-Odluka O Visini Poreznih Stopa Godišnjeg Poreza Na Dohodak14.8 KiB21
Obrazloženje Prijedloga Odluke O Visini Poreznih Stopa Za Godišnji Porez Na Dohodak19.0 KiB18

Izvještaj o provedenom savjetovanju, Odluka o visini poreznih stopa (42.5 KiB)

Skip to content